• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Wandelen/Fietsen/Varen

Een frisse neus halen in de natuur of een tocht maken langs de verhalen uit het verleden? Gelukkig kan dat in Groningen! Groningen is precies groot én klein genoeg voor prachtige tochten.

Via Routebureau Groningen vind je veel fiets-, wandel- en vaarroutes.

Lekker je eigen gang gaan? Het fiets- en wandelknooppuntennetwerk geeft je alle vrijheid.

Er is hier een overzichtelijke kaart met kano- en vaarroutes beschikbaar.

De Trekvaartroute Boterdiep (vaar, fiets en wandel) start zelfs vanaf de camping.

De ultieme Waddenbeleving: ga onder deskundige begeleiding een wadlooptocht maken.

Kom kijken

Wees te gast in de Menkemaborg, de mooiste borg van Groningen, maar de bewoners zijn allang vertrokken. Toch voelt het of je elk moment de koets op het grindpad kan horen aanrollen. Elke ruimte, maar ook de tuinen zijn met veel zorg en oog voor detail gereconstrueerd.

Openluchtmuseum Het Hoogeland. Ben je benieuwd naar het dorpsleven van 100 jaar geleden? Met een smidse, een school en een café? Dat kan in Warffum. Een tijdmachine die je de dingen laat zien zoals ze vroeger waren, maar waar je ook zelf kunt meedoen.

Museum Helmantel in Westeremden. Zowel het gebouw als de expositie is bijzonder. De weem wordt bewoond door de kunstenaar. De expositieruimte toont de kunst van deze fijnschilder uit de 20e en 21e eeuw. Een gouden pareltje om even binnen te stappen.

Dagje uitwaaien

Nog een stukje verderop de hort op? Neem de boot naar Schiermonnikoog of naar Borkum.

Beide zijn vanaf Maarlandhoeve goed aan te reizen.

Vissen

Nog even een hengeltje uitgooien? Dat kan vanaf de steiger in het Boterdiep, maar ook vanaf het terrein in het Helwerdermaar. In Groningen vind je de zo kenmerkende Maren, kanalen en visrijke vijvers. En bijna overal vang je vis. Van monsterlijke snoeken tot prachtige karpers. Of ga met een boot de Waddenzee op. Avontuur gegarandeerd.

Rustpunt

Bij Maarlandhoeve is een Rustpunt ingericht. Voor iedereen die wel even een moment van rust kan gebruiken staat er een koffiezetapparaat en een waterkoker klaar. Het is zelfbediening, je rekent zelf af.

Een mooie plek om jezelf en je fiets op te laden!